Skip to content

De Kandidaten voor de OP TILLT TROFEE 2012

april 27, 2012

I. aanmelding voor Kandidaten staat vanaf heden open.

De aangemeldde Kandidaten zijn to nu toe (20 juni 2012), in volgorde van binnenkomst:

1. Robert Schouwenburg CTO van Shapeways en zijn Team. Zie http://www.shapeways.com/about/  Shapeways heeft zijn hoofdkantoor verplaatst van Eindhoven naar New York en heeft in Seattle nu een derde kantoor. Behalve productie van drie-dimensionale “personal products” met behulp van o.a. 3D printers bestaat de onderneming uit een online gemeenschap van ongeveer 100.000 gebruikers en 3.500 virtuele winkels. Per maand worden 30.000 producten geprint, variërend van smartphonehoesjes en bh’s tot sieraden en speelgoed.

2. Bart Bakker, Peter Brier, Jaap Vermaas en Jerry Adams  bij het MiniFablab in Utrecht in een garage in de binnenstad. De gangbare Tools van FabLabs zijn: lasersnijders, 3Dprinters, CNC freesmachines, vinyl cutters/plotters en Arduino PLC electronica kaartjes. Dit team heeft via het LAOS project (LAser Open Source for Laser Cutter) betaalbare lasersnijders bereikbaar gemaakt door een betere software/hardware aansturing voor deze apparaten (oa. uit China) te maken, zodat ze in veel meer andere FabLabs in de wereld kunnen worden gebruikt.

3. Inez Kohlmann, Sergio Canestrelli,  Henk Oost, Myriam Heinsen, Herold Cremer, Doreen Tolmeijer, Roy Hormstra van het FabLab Arnhem nemen deel aan het Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)project Ondernemersschap in de DOP. Hierbij worden gekoppeld aan een innovatieve ondernemersvraag: studenten van de Pabo en de faculteit Economie en Management (FEM), basisschoolleerlingen/ docenten en ondernemers. Voorbeeld is de basisschool De Gazelle en de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging. De Gazellekinderen hebben i.s.m. de andere partijen een relatiegeschenk ontwikkeld om de 400 jarige handelsbetrekkingen tussen de landen te ondersteunen. Projecten die vallen onder ‘Ondernemerschap in de DOP’ worden altijd opgezet vanuit samenwerking met een aantal vaste partijen in de keten. Dit zijn: het FabLab Arnhem, studenten van de FEM en Pabo van de HAN, een basisschool en een ondernemer. Het doel van Ondernemerschap in de DOP is studenten vanuit verschillende opleidingen en basisschoolleerlingen te laten samenwerken vanuit ondernemend leren en een ondernemersvraag als ook kennis te laten maken met nieuwe technologie. Resultaat is een nieuw product/dienst voor de ondernemer waarbij gebruik is gemaakt van de FabLab mogelijkheden. Hierdoor maken ook niet technisch georiënteerde studenten kennis met nieuwe technologie en kunnen dit overdragen in hun omgeving of later in hun beroep. Het Fablab Arnhem is een openbare faciliteit op de (HAN) waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe technologieën via open innovatie. Het Fablab werkt als experimenteerlab ook  samen in diverse andere projecten.

 4.  Erik de Bruijn, toolmaker zie op Twitter @erikdebruijn, voor het ontwikkelen van de Ultimaker 3D printer die je zelf in elkaar kan zetten,
   Voor een voorbeeld waar de Ultimaker is toegepast : https://twitter.com/costantino/status/233230733295120384/photo/1
5………

II. Jury bepaalt de Genomineerden op een shortlist

III. De Genomineerden presenteren zich op de dag van de uitreiking. De Jury bepaalt wie de winnaar voor 2012 is en reikt ter plaatse de Trofee uit.


Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: