Skip to content

De RASPI, nog een succesvol onderdeel voor de Makers Movement: de Raspberry Pi computer

juli 24, 2012

Behalve de Arduino kaarten met I/O voor sensors en actuators bestaat sinds Q2 van dit jaar (2012) ook de Raspberry Pi computer  voor waarschijnlijk*) ca. $25 , oorspronkelijk bedoeld voor de kids, hobbyisten en om onderwijs te geven. Zie  http://www.raspberrypi.org/ en de FAQ http://www.raspberrypi.org/faqs

DIY : “Yes do this at home !!!” zou hun motto kunnen zijn maar ze hebben er de meest spannende contrapties mee gebouwd zoals een weerstation en intelligente lampenbesturing aangestuurd via je Google agenda. Zie 15 juni van http://eva-quirinius.blogspot.nl/2012/07/google-calendar-raspberry-pi-and-lights.html

Het is dus zoals ik steeds probeer uit te leggen bruikbaar als slim knooppunt in een netwerk. En, JA er is een zeer actieve community rondom deze apparaten in Nederland en hun toepassingen waar jonge mensen van elkaar kunnen leren en elkaar verrassen met hun vondsten: zie http://www.pcmweb.nl/nieuws/mwc12-raspberry-pi-computer.html , kijk vooral naar het BBC interview met een van de makers van de Pi van Cambridge University (UK) http://www.cl.cam.ac.uk/~rdm34/raspi/    Het RASPI kaartje, zoals ze het daar noemen, kan aangesloten op een TV toestel, mus en toetsenbord. Operating system = LINUX en er zit een computertaal Scratch in (ontwikkeld door MIT) die laagdrempelig is.

*)Probleem schijnt nu te zijn dat de $25 versie nog niet leverbaar is, en de $35 versie wel maar die is NIET AAN TE SLEPEN door teveel vraag. KUNNEN WE DAAR IN ONS LAND NIET WAT AAN DOEN ??

Advertenties

From → Uncategorized

2 reacties
  1. Stofwolk permalink

    Prachtig speelgoed voor opa’s!
    Jammer dat ik geen kleinzoon heb.

    • Je kan er wel een van mij lenen. Ze zijn deze week te logeren en zitten de hele dag aan elkaar te klieren. 5 en 6.
      Kleindochters kunnen er trouwens ook mee aan de slag, net zoals met dat Intelligente Lego, maar dat is bedoeld voor ca. 10 jaar en ouder geloof ik. inventief en geniaal wat de kids daarmee doen. Hoezo “geen interesse in techniek”? Verouderd beeld van de ouderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: